fbpx
Prodajni salon Vidikovac 011/3563-664 | Prodajni salon TC "Zemun Park" 011/630-65-09 | email: office@minpropodovi.com
0

Vaša korpa

Podne obloge

Podne obloge

Kako odabrati podne obloge?

Izgled poda može dosta promeniti dizajn prostorije kao i osećaj u njoj. Oblaganje podova podrazumeva sve radove na podovima koji se odnose na pokrivanje poda novom oblogom. Podne obloge obuhvataju gornji, završni deo poda, i mogu biti od različitih materijala, skladno potrebama ali i vašim željama. Pod, kao jedan veoma bitan deo objekta, uglavnom je izložen najvećim opterećenjima i naprezanjima. Iz tog razloga potrebno je dobro razmisliti koje podne obloge odabrati, pre svega zavisno od namene prostorije u kojoj se podne obloge postavljaju.

Šta treba uzeti u obzir pri izboru podne obloge?

Pri izboru podne obloge ljudi se često fokusiraju na izgled i na uklapanje sa postojećim izgledom prostora. Međutim, izbor materijala igra dosta veliku ulogu pri kupovini podnih obloga jer on određuje dugotrajnost. Svrha koju će imati prostorija u kojoj se oblaže pod, trebalo bi znatno da utiče na odluku prilikom odabira. Naravno, u prostorijama u kojima je moguća pojava vlage ili izlivanje vode, trebalo bi da se obloži vodootpornim materijalima. Sa druge strane, prostorijama koje služe za odmor i opštanje, bolje će stajati toplije, mekše obloge, kao što je tepih u kombinaciji sa parketom ili laminatom.

Podne obloge – prednosti i primena

Obloženi podovi izgledaju lepše. U današnje vreme oblaganje poda je sastavni deo uređenja prostora. Takođe, odabir podne obloge znatno utiče na izgled prostorije. Podne obloge, pored estetskog izgleda, imaju i druge prednosti. Recimo, ispod pojedinih obloga možete postaviti izlolaciju, da bi ste dobili topliji pod zimi i uštedu energije za grejanje. Izolacija poda sprečava i prolaz zvuka koji se manifestuje prilikom hodanja, što je veoma bitno za objekte koji imaju prostorije na spratu.

Koje pripreme je potrebno uraditi pre oblaganja poda?

Pripremni radovi se razlikuju u zavisnosti od  materijala kojim želite da obložite pod. Podove je potrebno dobro očistiti i po mogućstvu i oprati, a zatim ostaviti da se dobro osuše pre postavljanja bilo kakve obloge. Bitno je proveriti da li nema pojave buđi na nekim mestima i ako ima obavezno buđ detaljno ukloniti pre oblaganja poda.

Koji alati i materijali su potrebni za oblaganje podova?

Za oblaganje podova možete koristiti različite materijale: drvo, tkaninu, PVC obloge… Kao izolacione materijale ispod obloge možete postaviti kamenu vunu ili druge izolacione materijale. Obratite pažnju na visinu poda koji oblažete i prilagodite sa debljinom izolacionih materijala i obloge. Od alata će vam biti potreban čekić, makaze, ubodna testera, metar, libela, zavisno od obloge koja se postavlja. Prilikom rada, neophodno je koristiti zaštitnu opremu kako ne bi došlo do povrede ili iritacije kože.

Koje vrste podnih obloga postoje?

Pod možete obložiti raznim vrstama podnih obloga. U poslednje vreme sve je češća upotreba laminata kao podne obloge. Laminat može biti jako dekorativan, može se naći u raznim bojama i dezenima, tako da lako možete izabrati dizajn koji će se uklopiti u ambijent. Ako želite da vaša soba odiše toplinom, onda su tu stari dobri parketi. Drvo od koga se parketi izrađuju je i prirodan izolator. Postoje i još drugih materijala kojima možete obložiti vaše podove. Posetite nas, mi Vam uvek možemo dati koristan savet.

Mi vam možemo ponuditi veliki izbor podnih obloga

Od laminata sa raznim dezenima do parketa, PVC podova, itisona i tepiha, možemo vam ponuditi veliki izbor i pomoći oko odluke. Bilo da želite podne obloge za vašu dnevnu ili spavaću sobu, kuhinju ili hodnik, asortiman je veliki. Prodajni salon Zemun Park je tu za Vas! Posetite nas i uverite se sami!