fbpx
Prodajni salon Vidikovac 011/3563-664 | Prodajni salon TC "Zemun Park" 011/630-65-09 | email: office@minpropodovi.com
0

Vaša korpa

Postavljanje veštačke trave

Postavljanje veštačke trave

Postavljanje veštačke trave na spoljnim površinama

Postavljanje veštačke trave može biti jako dobra alternativa prirodnoj travi u spoljnoj sredini. Veštačka trava je  idealno rešenje za dvorišta,  jer zahteva mnogo manje održavanja nego prirodna trava.  Može da izdrži razne ekstremne uslove, što joj daje veliku prednost u odnosu na prirodnu travu. U poslednje vreme, vlasnici kuća su počeli da koriste veštačku travu na raznim mestima kod kuće. Idealana je za prostore gde trava ne može da raste ili gde je održavanje trave gotovo nemoguće. Savremen način života, nedostatak slobodnog vremena za održavanje prirodnih travnjaka, doprineli su sve češćem korišćenjem veštačke trave.

Postavljanje veštačke trave na terasama i balkonima

Veštačka trava je površinski materijal koji je napravljen od sintetičkih vlakana i koristi se alternativno za imitaciju trave. Ako želite prirodnu atmosferu na vašoj terasi ili balkonu, veštačka trava je idealno rešenje za vas. Dodajte veštačku travu kao novi detalj svom balkonu i uživajte u lepotama prolećnih i letnjih dana u osvežavajućoj atmosferi. Veštačka trava doprineće elegantnom izgledu balkona ali isto tako, uneće prijatnost i toplinu u periodu dana koje je rezervisano za uživanje i opuštanje.

Gde se sve može postaviti veštačka trava

Postavljanje veštačke trave može biti jako korisno na raznim mestima kao što su dečija igrališta, sportski tereni, ali isto tako i za dvorišta, terase, hladnjake. Veštačka trava se u poslednje vreme vrlo često koristi i kao dekoracija za neki deo spoljnog i unutrašnjeg prostora. Uz malo mašte i dekorativnih ideja, dobićete idealan enterijer vaše dnevene sobe uz pomoć veštačke trave. To može izgledati jako interesantrno i moderno.

Priprema podloge za postavljanje veštačke trave u vašem dvorištu

Za postavljanje veštačke trave, potrebno je pre svega pripremiti podlogu. Prskalice i električne instalacije moraju biti postavljene malo ispod površine planiranog mesta za veštačku travu. Podloga se tretira pre postavke trave, kako bi se se sprečilo da korov naraste kroz veštačku travu. Tucanik ili zdrobljeni kamen se najčešće koristi kao čvrsta podloga za veštačku travu. Podlogu je potrebno pomoću valjka ili vibro ploče dobro izravnjati, sve dok se ne postigne željena čvrstina i stabilnost podloge. Tretirana podloga ne mora biti potpuno ravna, može imati nagib, ali ne bi trebala imati rupe i udubljenja.

Održavanje veštačke trave

Postavljanje veštačke trave na mestima koja su jako teška za održavanje ili imaju veliku frekvenciju ljudi je jako korisno. U tim slučajevima najbolje je koristiti veštačku travu koja je otporna na sve vremenske uslove, kišu, sneg, ali i različita habanja. Takođe, ovo je prijatna i mekana podloga,  što je čini idealnom opcijom za takve prostore. Održavanje veštačke trave je jednostavnije u odnosu na prirodne travnjake. Povremeno četkanje je najvažnije i može se vršiti mašinski ili ručno uz pomoć grabulja. Čisti se veoma lako običnom vodom, po potrebi.

Da li sami možemo postaviti veštačku travu?

Postavljanje veštačke trave, kako u spoljnom tako i u unutrašnjem prostoru, ipak zahteva određeno znanje i iskustvo. Ovo je pre svega bitno zbog postojanosti i dugotrajnosti ove obloge. Najbolje je pratiti uputstva stručnjaka, koja se odnose na postavljanje. U svakom slučaju, podloga na kojoj se postavlja veštačka trava bi trebalo biti dobro utabana i čvrsta. Ako je reč o zemljanim površinama, najbolje je da podloga bude popunjena nekim čvrstim materijalom, kako kasnije ne bi došlo do sleganja i stvaranja neravnina. U svakom slučaju, postavljanje veštačke trave, ne mora biti komplikovano, pogotovo ako se radi o uređenju privatnog prostora, namenjenog kućnim uslovima.

Kako izabrati pravu veštačku travu za moje potrebe?

Postavljanje veštačke trave ima širok spektar upotrebe i samim tim možemo reći da postaje veoma važan deo savremenog dizajna enterijera i eksterijera. Lako je uklopljiva u razne ambijente, može izgledati veoma privlačno i prirodno. Lako održavanje i dugotrajnost lepog izgleda, čini je idealnom za uređenje dvorišta i kuća ali i poslovnih prostora. Zavisno od svrhe koju će imati, možemo vam ponuditi različite modele veštačke trave, vezane za izgled, dizajn i što je najbitnije kvalitet. Posetite nas, mi smo uvek tu za Vas.