fbpx
Prodajni salon Vidikovac 011/3563-664 | Prodajni salon TC "Zemun Park" 011/630-65-09 | email: office@minpropodovi.com
0

Vaša korpa

Veliki izbor laminata

Veliki izbor laminata

Odaberite laminat za vaš dom

Laminat je duroplastični materijal koji se koristi za oblaganje podova u završnim fazama unutrašnjih građevinskih radova. Projektovan je tako da se delovi mogu uklopiti u jednu celinu. Za razliku od tradicionalnih podova od tvrdog drveta, laminatni podovi su lakši za održavanje i mnogo pristupačniji. Laminat se lako postavlja pomoću spojeva i napravljen je da izdrži svakodnevne pritiske. Zbog toga se sve češće upotrebljava u opremanju, kako stambenih, tako i poslovnih prostora. U današnje vreme postoji veliki  izbor laminata pa je Vaš odabir u tom slučaju olakšan.

Veliki izbor laminata koji simulira drvo

Laminatni podovi dolaze u tri osnovne imitacije: drvo, kamen i pločice. Na tržištu možemo pronaći veliki izbor laminata koji simulira drvo. Simulacija drveta predstavlja gornji, vidljivi sloj laminata, dok se unutrašnji sloj obično sastoji od materijala i ploča od posebnih vlakana. Laminatni podovi su značajno porasli u popularnosti, verovatno zato što ih  je lakše postaviti i održavati od tradicionalnih površina kao što su podovi od tvrdog drveta. Simulacija drveta ponekad može biti toliko originalna da je vrlo teško odrediti da li se radi o laminatu ili o podu od prirodnih drvenih materijala.

Laminat kao imitacija pločica

Pokušavate da se odlučite za nove podove i suzili ste vašu odluku na pločice, ali vam laminat deluje kao privlačnija podna obloga? I pločice i laminat su sjajne vrste podova i svaki od njih nudi mnoštvo prednosti. I šta sad? Mi smo tu da vam pomognemo da donesete odluku! Pre svega potrebno je uporediti cenu pločica u odnosu na cenu laminata. Razmislite o postupku postavljanja i jedne i druge podne obloge. Laminat je mnogo lakše postaviti i isto tako i zameniti u slučaju oštećenja. Takođe razmislite o prednostima i nedostacima svakog materijala za podove, hidroizolaciji, osećaju pod nogama i izgledu. Pre svega najbitnije je u kojoj prostoriji treba postaviti podnu oblogu. Vaše želje i ideje su presudne, mi smo tu da vam pomognemo sa korisnim savetima i da vam ponudimo veliki izbor laminata različitih dezena.

Laminat koji ima izgled kamena

Laminat sa izgledom kamena je luksuzni stil podova koji koristi laminatne daske da oponaša stvarni kamen. Postoji mnogo stilova i opcija boja koje možete izabrati kada se odlučujete za ovu vrstu podova. U suštini, sve se zasniva na vašoj želji za uređenje enterijera i ambijentu koji treba uklopiti i urediti. Troškovi postavljanja podne obloge takođe mogu uticati na vašu odluku. Laminat koji ima izgled kamena je lakše postaviti nego sam kamen čije postavljanje pre svega zahteva detaljnu pripemu podloge. Takođe, postoji veliki izbor laminata koji imitira kamen, a cena je naravno dosta pristupačnija.

Veliki izbor laminata i način njegovog postavljanja

Prilikom postavljanja laminata treba imati u vidu da je obavezno postavljanje podloge za prigušenje buke. Istovremeno ta folija služi za poravnavanje manjih kvržica i neravnina. Postavljanje laminata u suštini nije težak posao, ali zahteva malo vremena i truda. Pre svega potrebno je da očistite površinu na koju ćete postaviti laminat. Kada donesete laminat u kuću ili stan on nije spreman odmah za postavljanje. Neophodno je da laminat odložite u prostoriju u kojoj ga nameravate postaviti na otprilike dan-dva, da odstoji na ravnoj i suvoj podlozi, kako bi se  prilagodio sobnim uslovima (temperatura, vlaga i sl). Angažovanje majstora sa iskustvom je uvek najbolje rešenje ako niste sigurni da ćete se snaći u ovom poslu.

Da li održavanje utiče na izbor laminata?

Laminatni podovi su laki za održavanje. Važno je održavati laminat čistim, jer prašina, prljavština i čestice peska mogu vremenom izgrebati površinu laminata. Takođe je važno održavati laminat relativno suvim, jer voda i vlaga mogu dovesti do toga da daske nabubre i iskrive se, i ako su laminatne ploče uglavnom opremljene vodootpornim premazima. Iz tog razloga, potrebno je obratiti pažnju na kvalitet laminata prilikom kupovine. Prosuta tečnost na laminatu uglavnom ne bi trebalo da bude problem ako se obriše na vreme. Na stolice i stolove, najbolje je postaviti sunđere kako bi se sprečilo grebanje.

U našim objektima možete naći veliki izbor laminata

Ponekad, veliki izbor laminata može biti problem odluke. Da bi ste se lakše odlučili, razmislite o tome koju svrhu će imati prostorija u kojoj se postavlja laminat. U nekim prostorijama, kao što je kuhinja, idealni su laminati koji imitiraju pločice. Sa druge strane, dnevne sobe uglavnom zahtevaju modele laminata toplijeg izgleda. U svakom slučaju na vama je izbor. Naš prodajni salon Zemun Park je otvoren za Vas! Mi Vam uvek možemo dati koristan savet.