fbpx
Prodajni salon Vidikovac 011/3563-664 | Prodajni salon TC "Zemun Park" 011/630-65-09 | email: office@minpropodovi.com
0

Vaša korpa

Zamena podne obloge

Zamena podne obloge

Kada je potrebna zamena podne obloge?

Ukoliko je stara obloga  dotrajala, ili vam je dosadio stari dizajn vašeg poda, vreme je da se uradi zamena podne obloge. Takođe, neki od znakova mogu ukazivati ​​na to da biste trebali zameniti staru podnu oblogu, i mogu biti očigledni, dok je druge teže primetiti. Neki od problema su problem sa vlagom ili buđi, ili tvrdokorne mrlje koje je nemoguće sanirati, kao i neugodni mirisi koji se ne mogu ukloniti. Ako radite na renoviranju vašeg doma, zamena podne obloge i usklađivanje sa novim, modernim standardima postaje neophodno. Podovi su jedan od najbitnijeg dela vašeg životnog prostora, zato je njihovo održavanje i obnova veoma važna.

Da li je prilikom zamene podne obloge potrebno ukloniti staru podnu oblogu?

Kada se radi zamena podne obloge, nekom drugom, novom podnom oblogom, potpuno uklanjanje stare obloge nije uvek neophodno. Sa druge strane, uklanjanje stre podne obloge je najsigurnije rešenje. Skidanjem stare obloge i ravnanjem podloge dobijamo idealno ravnu i čvrstu podlogu za ugradnju bilo koje vrste novog poda. Za različite podne obloge postoje različiti načini uklanjanja. Iz tog razloga, da ne bi razmišljali da li je potrebno uklanjanje stare obloge, kao i koji je način najlakši za uklanjanje, najbolje je da se obratite stručnim majstorima koji imaju iskustva, ali i različite mašine i alate za različite potrebe.

Šta treba uzeti u obzir prilikom zamene podne obloge?

Prilikom zamene podne obloge, pre svega treba razmisliti o odabiru nove podne obloge, tačnije koju će svrhu imati u prostoriji. Prostorije koje imaju veliku frekvenciju i prolaznost, moraju biti obložene kvalitetnim i otpornijim podnim oblogama. Mi smo tu da Vam pomognemo u tom slučaju. Posetite naše prodajne salone u TC “Zemun Park” i prodajni salon Vidikovac, dobar kvalitet i povoljne cene su naš prioritet za Vas.

Koje pripreme je potrebno uraditi pre zamene podne obloge?

Pre nego što se započne zamena podne obloge, potrebno je pripremiti materijal i mašine koje su vam potrebne za uklanjanje stare podne obloge. Proverite kako je vaša stara obloga postavljena, koji su materijali korišćeni, pa na osnovu toga napravite plan uklanjanja. Ako na ivicama i sastavima postoje lajsne ili trake, potrebno je prvo njih ukloniti. Nameštaj je najbolje izneti iz prostorije, da bi se oslobodio prostor za nesmetani rad.

Koji alati i materijali su potrebni za zamenu podne obloge?

Da bi se uradila zamena podne obloge, biće vam pre svega potrebna nova podna obloga, koju u svakom slučaju možete pronaći u našim prodajnim salonima Zemun Park i prodajni salon Vidikovac. Pored toga možete koristiti i izolacione materijale koje možete postaviti  ispod nove podne obloge. Obratite pažnju na visinu poda koji oblažete i prilagodite sa debljinom izolacionih materijala i obloge. Od alata će vam biti potreban čekić, makaze, ubodna testera, metar, libela, zavisno od podne obloge koju ste rešili da postavite.

Da li postoji alternativa za zamenu stare podne obloge?

Alternativa za zamenu stare podne obloge uvek postoji. Izbor je na vama. Uvek možete pokušati da popravite stari parket, ili detaljno očistite i operete itison ili tepih i uklonite vlagu ili buđ ako postoji. Međutim, mnogo puta ste sigurno utvrdili da se više isplati zamena podne obloge, nego popravka stare i saniranje većih oštećenja.

Rešili ste da zamenite podnu oblogu – posetite nas!

Kod nas možete da vidite oko 1.000 različitih tepiha(oko trećine dezena nisu predstavljeni na sajtu), najmanje 50 raznih itisona (Balta i Sintelon), velik broj dezena pvc podova u 4m, 2,5m, 2m i 1,5 m širine rolni, 4 dezena Salsa parketa i nekoliko dezena Tarkett laminata – DOSTUPNO U ROKU NEKOLIKO ČASOVA. Posetite nas – mi smo tu za Vas!